Mai IGE
Isten gondoskodik rólad

„… az Úr… nyugalmat adott népének…” (1Királyok 8:56)

Élj ma, és tedd a holnapot Isten kezébe! Töröld ki a szótáradból a „Mi lesz ha…?” mondatokat. Isten mindig egy lépéssel előtted jár. „Maga az Úr megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!” (5Mózes 31:8). Istent azért nevezi a Szentírás úgy, hogy „Alfa és Ómega”, mert ő nem csupán elindít a lelki életben, hanem az utad minden lépését előre elrendezte akaratának megfelelően.
Ő azt mondja: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. Megtaláltok engem – így szól az Úr –, jóra fordítom sorsotokat, összegyűjtlek benneteket minden nép közül és minden helyről, ahová szétszórtalak – így szól az Úr –, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek benneteket.” (Jeremiás 29:11-14).
Ha félsz a jövőtől, nézd csak meg a múltat! Áldott az Úr, aki nyugalmat adott népének… egészen úgy, ahogyan megígérte. Egyetlen szó sem veszett el mindabból a jó ígéretből, amit megígért” (1Királyok 8:56). Soha nem fogod tudni teljesen legyőzni az aggodalmat, mert az aggodalmaid, csakúgy, mint gyengeségeid és jellemhibáid közelebb visznek Istenhez, hogy életed továbbra is tőle függjön.

Az izraeliták a pusztában negyven éven át mindvégig elegendő élelmet kaptak, egyszer sem maradt ki egyetlen étkezésük sem. Isten minden áldott nap elküldte az ajtajuk elé. Ő rólad is gondoskodni fog. „Ne kapkodj, hát, ne aggódj, szívem! Bízzál Istenben, és várj rá; ha várakoztat is, soha nem késik el.”*

* A Not so in haste, my heart kezdetű éneket Bradford Torrey (1843-1912) írta. Magyar műfordítása nem ismert.

 

Forrás:www.maiige.hu
Támogatás

Köszönjük
Július 12. szombat 16 óra Istentisztelet

Július 19. szombat 16 óra Istentisztelet

   

Bűnvallás felkészítő 2010

A 2010-es bűnvallás előkészítő hangfelvételei

A hangfelvétel lejátszása  

Első rész - Mi a bűn?
Kósa Károly, 2010.03.01 - 53'

     
A hangfelvétel lejátszása  

Második rész - Szexuális bűnök
Kósa Károly, 2010.03.22 - 60'

     
A hangfelvétel lejátszása   Harmadik rész - Szellemi és okkult bűnök
Kósa Károly, 2010.04.05 - 91'
     
A hangfelvétel lejátszása   Negyedik rész - Érzelmi és indulati bűnök
Kósa Károly, 2010.04.19 - 76'
     
A hangfelvétel lejátszása   Ötödik rész - A nyelv és a beszéd bűnei
Kósa Károly, 2010.04.26 - 76'