Mai IGE
Győzelmes élet

„Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart…” (Jakab 1:12)

Íme, a győzelmes élet három titka: 

1) Kitartás. Dr. G. Campbell Morgan mondja el egy ember történtét, akinek leégett a boltja. Másnap reggel az üzlet elszenesedett maradványai közepére felállított egy táblát: „Minden elveszett, kivéve a feleségemet, a gyermekeimet és a reményt – nyitás holnap, szokott időben.” Állj fel újra! „Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját” (Jakab 1:12).

2) Cél. Helen Keller írta: „Sokan teljes tévedésben élnek arról, hogy mi az igazi boldogság. A boldogság nem azzal érhető el, hogy kielégítjük minden vágyunkat, hanem hogy hűségesek vagyunk egy méltó célhoz.” Jézus azt mondta: „… az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon…” (Márk 10:45). Ne csak imádkozz nagylelkű szívért, gyakorold a nagylelkűséget, és a szíved fel fog zárkózni tetteidhez. Amíg vetsz, Isten mindig fog adni hozzá vetőmagot (ld. 2Korinthus 9:10). 

3) Perspektíva. Lehet, hogy csalódott vagy valami miatt, de kiderülhet, hogy éppen ez által tervezett Isten valami nagyobbat. „Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását.” (Példabeszédek 16:9). Emlékszel, hogyan keletkezik a gyöngy a kagylóban? Amikor egy homokszem bekerül a kagyló héjai közé, a kagyló körülveszi azt egyre újabb rétegekkel, míg végül a gyöngy kialakul. Valaki ezt így fogalmazta meg: „Nagy tanulsága van ennek a történetnek. Hát nem csodálatos, mihez tud kezdeni a kagyló egy homokszemmel? És mire lehetünk képesek mi, ha hozzáfogunk, azokkal a dolgokkal, amik irritálnak minket?!” Lásd meg a távlati képet! Próbáld észrevenni Isten munkáját abban, amin éppen keresztül mégy!

 

Forrás:www.maiige.hu
Támogatás

Köszönjük
Augusztus 23. szombat 16 óra Istentisztelet

Augusztus 30. szombat 16 óra Istentisztelet

   

Bűnvallás felkészítő 2010

A 2010-es bűnvallás előkészítő hangfelvételei

A hangfelvétel lejátszása  

Első rész - Mi a bűn?
Kósa Károly, 2010.03.01 - 53'

     
A hangfelvétel lejátszása  

Második rész - Szexuális bűnök
Kósa Károly, 2010.03.22 - 60'

     
A hangfelvétel lejátszása   Harmadik rész - Szellemi és okkult bűnök
Kósa Károly, 2010.04.05 - 91'
     
A hangfelvétel lejátszása   Negyedik rész - Érzelmi és indulati bűnök
Kósa Károly, 2010.04.19 - 76'
     
A hangfelvétel lejátszása   Ötödik rész - A nyelv és a beszéd bűnei
Kósa Károly, 2010.04.26 - 76'