Mai IGE
Hogyan lehet kitüntetéssel diplomázni? (3)

„… nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.” (Filippi 3:14)

Összpontosított életet élve. Azok érnek el nagy dolgokat, akik a célra összpontosítanak. Gyakran fanatikusoknak is tartják őket, mert annyira csak egy dologra koncentrálnak. Kiszűrik a lényegtelen dolgokat, és lézerpontosan céljukra fókuszálnak, miközben körülöttük mindenki más összevissza életet él, agyonbeszélt tervekkel, melyeket soha meg nem valósítanak. Pál számára elhívatása élete szenvedélye volt. „… egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért” (Filippi 3:14). Ez annyira lekötötte figyelmét, hogy minden más jelentéktelenné halványult mellette. Senkinek és semminek nem engedte, hogy céljától eltérítse, mert győzni akart. Azt írta: „Harcold meg a hit nemes harcát” (1Timóteus 6:12). Tudta, hogy nem elég hitben erősnek lenni, a harcban is erősnek kell lenni. Néha a félelem, a bírálat vagy a múltbeli kudarcok diktálják utunkat, és csak céltalanul hánykolódunk az életben. A jövőnk egyre inkább a múltunkra kezd hasonlítani. Mindig csak tűzoltásban vagyunk, a legszembetűnőbb hibákat próbáljuk javítgatni, remélve, hogy majd csak szívességet tesz nekünk az élet. Ám ez nem így működik! Ahhoz, hogy kitüntetéssel végezzünk:
1) Fókuszálnunk kell. Ez nem történik meg csak úgy magától, nekünk kell figyelmünket oda irányítani.
2) Egyetlen dologra kell összpontosítanunk. „… egyet teszek…”
3) El kell felejtenünk a múltbeli kudarcokat.
4) Remélnünk kell a jövőbeli sikereket. „… ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve…”
5) Teljes erővel a győzelemre kell törekednünk. „… ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé…” Tedd meg ezeket a lépéseket, és kitüntetéssel fogsz végezni.

 

Forrás:www.maiige.hu
Támogatás

Köszönjük
Július 26. szombat 16 óra Istentisztelet

Augusztus 2. szombat 16 óra Istentisztelet

   

Bűnvallás felkészítő 2010

A 2010-es bűnvallás előkészítő hangfelvételei

A hangfelvétel lejátszása  

Első rész - Mi a bűn?
Kósa Károly, 2010.03.01 - 53'

     
A hangfelvétel lejátszása  

Második rész - Szexuális bűnök
Kósa Károly, 2010.03.22 - 60'

     
A hangfelvétel lejátszása   Harmadik rész - Szellemi és okkult bűnök
Kósa Károly, 2010.04.05 - 91'
     
A hangfelvétel lejátszása   Negyedik rész - Érzelmi és indulati bűnök
Kósa Károly, 2010.04.19 - 76'
     
A hangfelvétel lejátszása   Ötödik rész - A nyelv és a beszéd bűnei
Kósa Károly, 2010.04.26 - 76'